Skepsis over økologisk klimastrategi

KLIMASTRATEGI: SF og Enhedslisten stiller sig forbeholdende over for konkrete politiske initiativer i Økologisk Landsforenings klimastrategi. Men der er også ros at hente.
Foto: colourbox
Ida Skytte

Helt tilbage i foråret pegede Landbrug & Fødevarer på en række tiltag, som kunne fremme mere vedvarende energi fra landbruget i "Ægte Grøn vækst". Ideen om at gøre afregningssystemet endnu mere kompliceret er vi grundlæggende imod, mens vi fuldt ud kan støtte forslaget om at fritage grøn energi fra CO2-afgiften.

Søren Korsholm
Plante- og energipolitisk chef, Landbrug & Fødevarer

Økologernes klimastrategi, som blev præsenteret tirsdag, bliver mødt med både ros og skepsis.

Strategien indeholder en målsætning om helt at fjerne fossile brændstoffer i det økologiske landbrug i 2025 og samtidig øge produktionen af vedvarende energi -så meget, at økologerne producerer mere vedvarende energi, end de selv kan bruge.

For at nå den målsætning kræver det en række politiske initiativer, mener foreningen. Helt konkret otte styk - blandt andet skal afregningspriserne på el fra solceller og biogas øges, hvis gassen vel og mærke kommer fra bedrifternes egen husdyrgødning og er fra bæredygtig dyrkning af energiafgrøder.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00