S vil sikre kloaknettet mod klimaforandringer

KLOAKNET: Det danske kloaknet har øjeblikkelig brug for en ekstra mia. kr. til renoveringer, mener Socialdemokraterne.
Kasper Frandsen
Socialdemokraterne vil have afsat en ekstra milliard kroner over de næste to år til renovering af kloakker. Pengene skal gå direkte til kommuner til at imødegå de tilbagevendende problemer med oversvømmelser ved regnfald samt komme vedligeholdelsen af kloaknettet til livs.

Forslaget om den ekstra milliard kroner indgår i et klimaudspil, som Socialdemokraterne har på trapperne. Ekstra kloakinvesteringer skal tage højde for de kraftige regnskyl, der skyldes klimaforandringerne.

Ind i finanslovsforhandlingerne
Socialdemokraterne vil have kravet med i finanslovforhandlingerne, siger Mette Gjerskov.

"Fredagens skybrud viser jo tydeligt, at der er brug for en kæmpe indsats. Kloakker er ikke det mest sexede. Men vi kan skabe tusindvis af grønne job, og kloakkerne er et rigtigt godt sted at starte," siger Mette Gjerskov.

Socialdemokraternes forlsag kommer i forlængelse med Kommunernes Landsforening, der mener, at der ud over en renovering af det eksisterende kloaknet er behov for en udvidelse for omkring 490 mio. kroner årligt.

De ekstra penge bør ifølge Mette Gjerskov afsættes til de årlige forhandlinger mellem regeringen og Kommunernes Landsforening.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00