Ministerium vil af med besværlige miljøregler

REGLER: Miljøministeriet vil med en ny hjemmeside gøre op med bureaukrati i ministeriet. ”Meld en miljølov” er budskabet med den nye hjemmeside.
Fra i dag kan danske virksomheder gå ind på Miljøministeriets hjemmeside og melde en besværlig regel. Det skal medvirke til, at ministeriet skal fjerne 25 pct. af de administrative byrder, som er regeringens mål. Miljøministeren understreger dog, at regelforenklingen ikke sker på bekostning af miljøbeskyttelsen.

Mindre bureaukrati - mere miljø 
"Ved at forenkle eller fjerne uhensigtsmæssige regler slår vi to fluer med et smæk. Vi beskytter miljøet bedre, samtidig med at vi fjerner nogle bureaukratiske byrder fra virksomhederne. Jeg vil gerne opfordre virksomheder og borgere til at bruge hjemmesiden. Det giver os et overblik over, hvor der skal sættes ind, så vi kan gøre op med unødvendige miljøregler," siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

Her understreger han også, at borgere og andre myndigheder er velkomne til at melde en besværlig miljøregel.

DI glade for hjemmesiden 
Dansk Industri synes godt om idéen. Det fortæller Bjarne Palstrøm, der er miljøchef i brancheorganisationen, til Jyllands-Posten tirsdag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00