Slut med unødig transport af biobrændsel

AFFALD: Miljøministeren har sat en stopper for, at biobrændsel bliver transporteret ind og ud af landet. Det vil gavne både fjernvarmeforsyningen og miljøet, ifølge miljøministeren.
Det nuværende afgiftssystem er årsag til, at rødder, stubbe og grene hver dag bliver fragtet til Sverige for her at blive brændt af, og dermed bidrage til det svenske fjernvarmenet. Årsagen er, at det grønne affald hidtil er gået ind under kategorien "affald", og er derfor pålagt en afgift i Danmark. Men det vil miljøminister Troels Lund Poulsen (V) nu sætte en stopper for.

"Siden jeg blev opmærksom på den trafik, har jeg ønsket at stoppe den. Derfor har jeg nu sendt en ændring af biomasseaffaldsbekendtgørelsen i høring. Ændringen betyder, at grene, træstubbe og rødder fra haver og parker nu kommer ind under bekendtgørelsen og dermed bliver fritaget for afgift. Det gavner både forsyningen med fjernvarme og miljøet," siger Troels Lund til Berlingske Tidende.

Hos organisationen DAKOFA, som organiserer både offentlig og privat behandling af affald, er ændringen en helt naturlig opdatering af afgiftssystemet.

"Årsagen til, at grene, rødder og stubbe ikke hidtil har været fritaget for afgift, er, at man simpelthen ikke tænkte på, at det ville være muligt brændsel, da bekendtgørelsen blev skrevet," siger koordinator i Dakofa, Inge Werther, til Berlingske Tidende.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00