Verdens kommuner i fælles klimaopråb

KLIMATOPMØDE: Kommunale repræsentanter fra hele verden vedtog torsdag en erklæring på KL's klimatopmøde. Budskabet er klart: Kommunerne vil være en del af klimaløsningen.
Kommuner verden over vil være en del af klimaløsningen.
Kommuner verden over vil være en del af klimaløsningen.Foto: Colourbox

Det er borgere og de lokale myndigheder, der mærker konsekvenserne af klimaforandringerne. Derfor skal vi også være en del af løsningen.

Henning Jensen
Formand for KL's internationale udvalg
700 repræsentanter fra 60 lande var tirsdag til torsdag i sidste uge samlet i Bella Center til KL's klimatopmødet Local Government Climate Change Leadership Summit. De vedtog en fælleserklæring, hvor de sender et klart budskab frem mod COP15-topmødet i december. De vil inddrages i klimakampen og have tilført ekstra midler til de mest sårbare lavindkomstlande i verden.

Et klart signal til verdens regeringer 
Erklæringen vil nu blive forelagt for respektive regeringer, og skal dermed gøre de delegerede til COP15-mødet opmærksom på, at kommuner verden over vil være en del af løsningen.

Og det er et rimeligt krav at stille, mener KL:

"Med erklæringen sender vi et fælles og stærkt signal til vores nationale stats- og regeringsledere om, at vi forventer at blive inddraget og vores rolle anerkendt, når de nationale klimastrategier og planer skal implementeres verden over. Det er borgere og de lokale myndigheder, der mærker konsekvenserne af klimaforandringerne. Derfor skal vi også være en del af løsningen," siger Henning Jensen, formand for KL's internationale udvalg og borgmester i Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00