Nu peger pilen på Lykke Friis

KLIMAKOMMISSIONEN: Efter offentliggørelsen af Klimakommissionens rapport bliver fokus nu for alvor rettet mod Lykke Friis. Regeringen kommer med et udspil inden årets udgang, og foreløbig afviser ministeren at kommentere de konkrete kommissionsforslag.
Klima- og energiminister Lykke Friis (V) modtager Klimakommissionens rapport. Hun afviser indtil videre at gå konkret ind i de 40 anbefalinger, som kommissionen kommer med for at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler. Næste skridt er regeringens politiske handlingsplan, som efter planen kommer inden årsskiftet.
Klima- og energiminister Lykke Friis (V) modtager Klimakommissionens rapport. Hun afviser indtil videre at gå konkret ind i de 40 anbefalinger, som kommissionen kommer med for at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler. Næste skridt er regeringens politiske handlingsplan, som efter planen kommer inden årsskiftet. Foto: www.kemin.dk
Ida Skytte

Det kan godt være, at hvis man i dag skulle have nedsat en kommission, ville man nok have kaldt den "Energikommissionen".

Lykke Friis (V)
Klima- og energiminister

Det massive opbud af branchefolk, embedsmænd samt energi- og klimajournalister til Klimakommissionens præsentation af sin 1000 sider lange rapport var et tydeligt tegn på, at rapporten længe har været ventet med spænding.

Konklusionen fra formand Katherine Richardson og de ni andre eksperter i kommissionen var klar: Danmark kan blive fri for olie, gas og kul i 2050. Og det kommer ikke til at koste "en bondegård".

Bolden ligger hos politikerne
Reaktionerne både fra oppositionen og en lang række aktører er overvejende positive, og anbefalingerne og de klare udmeldinger bliver hilst mere end velkomne. Men samtidig lyder reaktionerne, at nu gælder det klima- og energiminister Lykke Friis (V) og hendes politiske udspil.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00