Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

En national råstofstrategi, forskningsfradrag, co2-afgift, samt naturnationalparker er et par af de emner, som Folketinget skal stemme om i ugens løb. Og så vil sundhedsministeren opspore sygdomme gennem spildevand. 

Statsminister Mette Frederiksen forcerede en træstamme, da hun i april måned i år besøgte den kommende nationalpark ved Fussingø nær Randers. Nu skal et lovforslag stemmes igennem, der skal sikre etablering af 13 nye naturnationalparker.
Statsminister Mette Frederiksen forcerede en træstamme, da hun i april måned i år besøgte den kommende nationalpark ved Fussingø nær Randers. Nu skal et lovforslag stemmes igennem, der skal sikre etablering af 13 nye naturnationalparker.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Godmorgen og velkommen til en uge med afslutningsdebat og en masse beslutningsforslag, der skal nå igennem lovmøllen inden det politiske arbejde stilner af.

Dyk selv ned i ugens begivenheder her:

Hele ugen byder på det tilbagevendende event Green Impact Week, der i år sætter fokus på en bæredygtig hovedstad og grønne investeringer. Temaerne spænder vidt lige fra Coops crowdfunding til en debat om de mange vedvarende energikilder og deres lovede rolle som morgendagens gamechangers.  
Blandt talerne på førstedagen er miljøminister Lea Wermelin (S), EU-Kommissionens repræsentationschef i Danmark, Stina Soewarta og den portugisiske ambassadør i Danmark, João Maria Cabral. 
 
FN’s afdeling for klimaforandringer (UNFCCC) starter mandag tre ugers virtuel konference med en række sessioner med fokus på klimaudfordringer og klimaforandringer. 
Konferencen skal sikre fremskridt og bidrage til at forberede FN's klimakonference COP 26 i Glasgow i november. Blandt andet skal klimaforandringer i landbrugssektoren diskuteres, men også metodiske spørgsmål under Paris-aftalen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00