"Hun var ægte som få" og "enestående i sit udsyn": Læs alle mindeord om Mette Gjerskov

Altinget bringer her en oversigt over mindeord, der bliver skrevet om Mette Gjerskov, som mandag er døde i en alder af 56 år. Artiklen opdateres løbende.

Tidligere minister og folketingsmedlem for Socialdemokratiet Mette Gjerskov er død. Hun blev 56 år. 
Tidligere minister og folketingsmedlem for Socialdemokratiet Mette Gjerskov er død. Hun blev 56 år. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Oliver RubySimon Solkær Lassen

Mette Frederiksen: "Jeg vil savne hende. Hendes store hjerte. Hendes høje latter og dybe stemme."

Statsminister Mette Frederiksen sender varme tanker til de efterladte. 

"Mette Gjerskov er gået bort. Det har jeg i dag modtaget besked om med stor sorg. Jeg vil savne hende. Hendes store hjerte. Hendes høje latter og dybe stemme. Hendes internationale udsyn og hendes glødende engagement. På Socialdemokratiets vegne en kæmpe tak," skriver Statsministeren på Facebook.

Magnus Heunicke: "I både godtvejr og storm har Mette været enestående i sit udsyn"

"Uendelig trist over at Mette Gjerskov er død. Jeg har været stolt over at arbejde sammen med Mette, både i godtvejr og storm har Mette været enestående i sit udsyn, sin ordentlighed og den solidaritet, som har været hendes adelsmærke," skriver miljøminister Magnus Heunicke.

Læs også

Benny Engelbrecht: "Jeg oplevede, hvordan hun tog mig med, da jeg endnu var helt nyvalgt folketingsmedlem"

"Hun gav gerne sin erfaring videre også til senere generationer af nyvalgte folketingsmedlemmer. Mine tanker er med Mettes efterladte i denne svære tid," skriver Benny Engelbrecht. 

Mai Villadsen: "Hun var ægte som få på Christiansborg"

Mai Villadsen begræder tabet og kalder Mette Gjerskov "ægte som få":

"Vi arbejdede sammen som miljøordførere, og jeg kender hende som utrolig rar, varm og med en smittende humor. Hun var ægte som få på Christiansborg. Og det er et enormt tab, at hun ikke er her mere, skriver den politiske ordfører for Enhedslisten på Twitter.

Morten Messerschmidt: "Det gør mig oprigtigt ondt at høre"

"Det gør mig oprigtigt ondt at høre, at Mette Gjerskov er gået bort. Hun var en hårdtarbejdende og ærlig – til tider kompromisløs, men altid en god - kollega. Hun vil blive savnet af både med- og modspillere," skriver formand for DF, Morten Messerschmidt på Twitter.

Trine Bramsen: "Altid stod hun på de svagestes side"

Socialdemokrat Trine Bramsen husker Mette Gjerskov som en, der altid stod på de svagestes side. 

"De sidste 12 år har vi været kolleger på Christiansborg og jeg har oplevet hende som en sjov, sej og ærlig socialdemokrat med et meget rødt hjerte. Altid stod hun på de svageste side. Hun vil blive savnet i gruppen og i Socialdemokratiet. Men hun vil aldrig blive glemt."

Signe Munk: "en politiker, hvor engagementet og viljen altid skinnede igennem"

"Sikke en trist nyhed. Jeg kendte Mette, som et menneske og en politiker, hvor engagementet og viljen altid skinnede igennem i det politiske arbejde. Hvil i fred, Mette. Og hjertevarme tanker til familien," skriver Signe Munk (SF) på Twitter.

Jeppe Bruus: "Altid godt humør og viljestærk"

Skatteminister, Jeppe Bruus, skriver: "Utrolig trist over, at vores kollega ikke er her mere. Altid godt humør og viljestærk. Ære været hendes minde." 

Peder Hvelplund: "En engageret stemme og forkæmper"

"Umådeligt trist at høre at Mette Gjerskov er død. En engageret stemme og forkæmper for ligestilling og kvinders rettigheder," skriver MF'er Peder Hvelplund (Ø) på Twitter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00