Amterne beskyldes for langsommelighed

NYHED: Dansk Landbrug beskylder amterne for at være alt for langsomme til at behandle landmændenes ansøgninger om udvidelser af husdyrbedrifter. Amtsrådsforeningens formand på området, Carl Holst, er rasende over udmeldingen fra Dansk Landbrug og sender en skarp advarsel.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg er ved at være der henne, hvor jeg siger, at Dansk Landbrug skal passe på med at være konstant efter dem, som er deres venner. Fordi det kan ende med, at de ingen har.

Carl Holst,
Formand for Amtsrådsforeningens Miljø- og Trafikudvalg
Ventetiden på amternes behandling af landbrugets miljøgodkendelser er igen i fokus. Mette Gjerskov (S), har fået mistanke om, at amterne stadig er alt for længe om at behandle landmændenes ansøgninger om udvidelser. Det drejer sig om VVM-redegørelser, eller screeninger af om der skal foretages en sådan.

”Jeg har talt med flere landboforeninger, som siger, at det er et stort problem med lange sagsbehandlingstider. Landmændene er endnu mere bekymrede over kommunalreformen, når opgaven med godkendelserne går fra amterne til kommunerne. I den proces er de bange for at området kommer til at ligge stille til kommunalreformen er gennemført, siger Mette Gjerskov (S) til Altinget.

Hun bakkes op af næstformand i Dansk Landbrug, Gert Karkov, som er voldsomt utilfreds med amternes behandlingstid, både når det gælder screeningerne, og udarbejdelsen af de egentlig VVM-redegørelser.

Dansk Landbrug: Vanvittig situation
”Det er fuldstændigt urimeligt med sagsbehandlingstiderne, som for VVM-redegørelsernes vedkommende kan tage flere år. Hvis vi tager mælkeproducenterne som eksempel: Når en landmand har købt en mælkekvote til en skyhøj pris på kvotebørsen, så duer det ikke, at han skal vente et år med at få tilladelse til at få flere køer i sin besætning. Det er en vanvittig situation at sætte folk i, siger Gert Karkov til Altinget. Han peger på, at screeningerne tager måneder og nogle gange over et år.

Dokumentation

Paragraf 20 spørgsmålet som Mette Gjerskov (S) har stillet til Miljøministeren:

Er det korrekt, at sagsbehandlingstiden i amterne for landbrugets miljøgodkendelser er 2 til 3 år, og vil ministeren i så fald oplyse, om det betragtes som et rimeligt vilkår for et så væsentligt erhverv?


0:000:00