Blå blok vil ændre beskyttede naturområder

NATURPAKKE: Natura 2000-områderne skal tilpasses, så de ikke befinder sig på jordbrugs- og byarealer, står der i naturpakken. Det skal ske i dialog med EU-Kommisionen, men ifølge eksperter bliver det svært ikke at lægge sig ud med EU-direktiverne.

Ved Klyde Sø på Vestamager indviede miljøminister Esben Lunde Larsen (V) de nye naturplaner i slutningen af april 2016. Her var der i høj grad fokus på Natura 2000-områderne, hvis afgrænsning nu skal tilpasses.
Ved Klyde Sø på Vestamager indviede miljøminister Esben Lunde Larsen (V) de nye naturplaner i slutningen af april 2016. Her var der i høj grad fokus på Natura 2000-områderne, hvis afgrænsning nu skal tilpasses.Foto: Mathias Bojesen/Scanpix
Frederik Tillitz

Magten ligger ikke hos Danmark. Det er EU-Kommissionen, der bestemmer – ikke regeringen.

Peter Pagh
Professor ved Center for Offentlig Regulering og Administration på Københavns Universitet

Regeringen iværksætter en gennemgang af Natura 2000-områderne med henblik på at mindske andelen af landbrugsarealer i områderne.

Sådan er ordlyden i aftalen om naturpakken, som regeringen sammen med blå blok har indgået.

"Det er vigtigt for os at få et samlet overblik over Natura 2000-områderne. Er der steder, hvor det er vanvittigt, at områderne er udpeget, og er der andre steder, hvor det derimod giver supergod mening," siger Anni Matthiessen, naturordfører for Venstre.

0:000:00