Borgerlige miljøordførere uenige om jordforurening

NYHED: Konservatives miljøordfører kalder det medløberi, at Venstres miljøordfører taler for flere penge til bekæmpelse af jordforurening.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der er ikke behov for flere penge til regionernes jordforureningsbekæmpelse. Man har jo fået overblik over de mest alvorlige forureninger. Og med den nuværende indsats, så er menneskers sundhed og drikkevand ikke i fare.

Christian Wedell-Neergaard
(K)

Danske Regioner ønsker 100 mio. mere til bekæmpelse af jordforurening i forbindelse med slutspurten til de årlige økonomiforhandlinger med staten.

"I øjeblikket bruger vi mere og mere af puljen på afværgeforanstaltninger for at sikre, at en forurening ikke breder sig. Men det løser ikke problemet og fjerner ikke forureningen," sagde Carl Holst (V) i går til Jyllands-Posten. Han er formand for Region Syddanmark og for regionernes udvalg for regional udvikling. Regionerne får årligt 300 mio. af staten til formålet, men det er ikke nok, understreger han.

Vesselbo: 300 mio. er lige i underkanten
Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo har netop jordforurening, som en af sine mærkesager. Og han mener, også at der bør afsættes flere penge til området.

0:000:00