Borgmestre vil løse strid debat om vild natur med lokale kompromisser

Den til tider ophidsede debat om de kommende naturnationalparker skal løses gennem lokal inddragelse, lyder det fra to borgmestre. Begge mener, at der skal være plads til meget, men ikke alt i den vilde natur.

"Det er virkelig noget, der kan fræse noget op i naturen. Og det bryder jeg mig ikke så meget om," siger Hjørring-borgmester Arne Boelt (S) om moutainbikere i vilde naturområder.
"Det er virkelig noget, der kan fræse noget op i naturen. Og det bryder jeg mig ikke så meget om," siger Hjørring-borgmester Arne Boelt (S) om moutainbikere i vilde naturområder.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Man skal ikke klikke meget rundt på de sociale medier for at få syn for sagen.

Debatten om de kommende naturnationalparker foregår mange steder i et meget højt og uforsonligt gear. Konflikterne handler om dyrevelfærd, adgang til naturen, samt hvilke friluftsaktiviteter, der bliver mulighed for i de nye vilde naturområder.

Og spørger man to af landets borgmestre bør kommunerne tage en central rolle, hvis der skal etableres nogle nye områder, som alle kan leve med. Det kom frem under en debat på KL’s årlige teknik og miljøkonference, der løb ad stablen fredag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00