Bredt politisk flertal bag nye love

MILJØ: Folketinget har vedtaget fem nye love på miljøområdet - de fire af dem med bred politisk opbakning.

Fem nye love omhandlede forskellige områder som vandsektor, affald, råstofindvinding og beskyttelse af særlige dyrearter er netop blevet vedtaget af Folketinget. I fire ud af fem tilfælde var der tale om brede forlig. Det glæder miljøminister Troels Lund Pulsen (V):

"Man må konstatere at der er bred politisk opbakning til regeringens miljøpolitik. Det er vigtigt, at den politiske støtte til nye miljølove er så stor som muligt. Enighed skaber ro - specielt hos de myndigheder, der skal implementere og administrere de nye regler og love," siger miljøminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Med den brede støtte de nye miljølove har fået i dag gøres der - igen - op med visse partiers foretrukne billede af et folketing, hvor der er stor uenighed om miljøpolitikken. Sandheden på miljøområdet er, at langt de fleste love bliver vedtaget med brede flertal. Det er en udvikling, jeg er glad for - og som jeg gerne vil kvittere oppositionen for."

Dokumentation

Bag lovene om vandsektoren (L150 og L151) stod alle Folketingets partier på nær de Radikale.

Den nye lov om affaldssektoren (L152) fik støtte af alle Folketingets partier på nær Enhedslisten.

Loven om råstoffer (L190) fik støtte af alle Folketingets partier på nær Enhedslisten.

Loven om beskyttelse af visse dyrearter (L153) blev vedtaget enstemmigt.

Loven om ændring af planlovens ekspropriationsbestemmelser (L135) blev vedtaget af regeringspartierne med støtte fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00