Cand.scient.'er stimler sammen i IDA

KORT NYT: Både færdiguddannede cand.scient.er og -studerende søger i stigende grad medlemskab hos Ingeniørforeningen.
Rasmus Nielsen

Ingeniørforeningen (IDA) er blevet et tilløbsstykke for cand.scient.er. I en tid, hvor flere fagforbund oplever medlemsflugt, noterer Ingeniørforeningen en markant fremgang blandt de medlemmer, som er uddannet cand.scient.er.

"I første halvår af 2008 er det gået virkelig stærkt.1.073 cand.scient.er med en naturvidenskabelig baggrund er nu medlemmer af IDA, viser Ingeniørforeningens halvårsopgørelse. Det svarer ret præcist til en fordobling af antallet i løbet af det sidste år. Også blandt de studerende er Ingeniørforeningen blevet populær. Pr. 1. juli har 1.918 stud.scient.er fået medlemskort til IDA," oplyser foreningen.

"Vi har arbejdet målrettet på at få cand.scient.erne som medlemmer, fordi ingeniører og cand. scient.'er har et arbejdsfællesskab, der baserer sig på teknisk- og naturvidenskabelig viden. Det er derfor naturligt, at vi samler medlemmerne i en stærk interesseorganisation, der kan tale med større vægt," siger Trine Skou Tindborg, næstformand i Ingeniørforeningen i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00