Dagens podcast: Nyt byggeri på Amager Fælled bliver igen mødt af vrede

AJOUR: Enhedslisten og Danmarks Naturfredningsforening kritiserer, at Folketinget vil ophæve fredningen af et nyt område på Amager Fælled, og at flertallet har nye byggeplaner for øje. Den sag ser Altinget: ajour på i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Et flertal i Folketinget gør klar til at bygge omkring 2.500 boliger på tre områder i København, der nu er fredet, og dét bliver mødt med kritiske røster fra Enhedslisten og Danmarks Naturfredningsforening.

Et af områderne er på Amager Fælled, og udover boligerne bliver flertallet i Folketinget kritiseret for at ville bygge asfalterede cykelstier − også igennem Strandengen-området, som Københavns Rådhus ellers valgte at droppe at bygge på efter store folkelige protester i 2018.

Enhedslisten og DN kritiserer ligeledes, at Folketinget selv vil annullere fredningen af de tre nye områder. En uskik, kalder Knud Erik Hansen, næstformand i Danmarks Naturfredningsforening København, tiltaget for.

Hvad er op og ned i den nye udvikling? Altinget: ajour ser nærmere på den sag i dagens udsendelse. Miljøredaktør Anders Redder er gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Hvad gør Danmark, hvis briterne tumler ud over kanten? Ugens EU-podcast: Hvad gør Danmark, hvis briterne tumler ud over kanten? Næste artikel Dagens podcast: Er det trygt at overlade vand og varme til frivillige kræfter? Dagens podcast: Er det trygt at overlade vand og varme til frivillige kræfter?
Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Finanslov og Brexit er ikke til at komme udenom i en uge, som også byder på super-samråd om stop for nordsøolie, Dansk Fjernvarmes landsmøde, nyt lovforslag fra miljøministeren og konference om klimaneutral mejerisektor.