Om  
Dan Jørgensen

Dan Jørgensen skal være vært for COP27-forberedende møde i København

København lægger lokaler til et forberedende ministermøde inden COP27 i Egypten i november. Klima, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen skal sammen med 45 klimaministre fra andre lande diskutere og videreudvikle aftalerne fra Glasgow.

Dan Jørgensen skal sammen med klimaministre fra hele verden diskutere løfterne fra Glasgow inden COP27 i Egypten.
Dan Jørgensen skal sammen med klimaministre fra hele verden diskutere løfterne fra Glasgow inden COP27 i Egypten.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Forberedelserne til COP27 i Egypten i november er allerede i fuld gang, og i maj måned kommer næsten 50 klimaministre til Danmark for at forberede topmødet.

Det skriver klima, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) på twitter.

Mødet er det såkaldte "May Ministerial", og Danmark skal være værter sammen med Egyptens udenrigsminister Sameh Shoukry og den britiske COP26-formand.

Ministeren oplyser, at klimaministrene skal drøfte de aftaler, der blev indgået ved COP26 i Glasgow - den såkaldte Glasgow Climate Pact. Aftalen indebærer blandt andet klimafinansering til udviklingslande og et løfte om at reducere gabet mellem de nuværende klimareduktionspolitikker og målet fra Parisaftalen på at begrænse den globale stigning i gennemsnitstemperatur til 1,5 grader.

Reduktionsmålene kræver særligt forpligtelser fra verdens store udledere, mener Dan Jørgensen.

"Det har for Danmark været meget vigtigt, at de reduktionsmål, som specielt de store udledere i verden har meldt ind, ikke er ambitiøse nok. Der skal nogle helt andre mål og nogle større forpligtigelser på bordet," fortæller Dan Jørgensen til Ritzau i følge Berlingske.

Mødet finder sted 12. og 13. maj i København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00