Om  
Linea Søgaard-Lidell

Danmarks nyeste MEP får tildelt udvalgsposter og arbejdsgrupper

Linea Søgaard-Lidell (V) er blevet tildelt udvalgsposter og arbejdsgrupper efter sin indtræden i Europa-Parlamentet.

Sara Fleckner Vilstrup

Linea Søgaard-Lidell, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, har fået tildelt posten som medlem af arbejdsgruppen FAWG – Financial Assistance Working Group og af Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI). Det oplyser partiet til Altinget.

Hun er desuden stedfortræder i Europa-Parlamentets Økonomiudvalg.

Hun blev valgt ind som fjerde medlem fra Venstre tilbage ved europaparlamentsvalget i maj 2019, men er først indtrådt med mandatet, efter at briterne forlod EU tidligere i år. Dermed er Venstres gruppe nu fuldtallig.

Arbejdsgruppen FAWG blev oprettet efter gældskrisen i EU, hvor den blandt andet fulgte op på, hvordan midlerne i EU’s hjælpepakker til Grækenland blev brugt.

Nu skal gruppen sikre parlamentarisk kontrol med EU-midler, som denne gang bliver givet til EU-lande i forbindelse med coronakrisen. 

Venstres øvrige medlemmer af Europa-Parlamentet og deres poster:

Søren Gade
Sidder i Renew Europe Gruppen i Europa-Parlamentet og er medlem af Transport- og Turismeudvalget (TRAN) samt anden næstformand i Fiskeriudvalget (PECH). Han er desuden stedfortræder i Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender (LIBE).

Morten Løkkegaard
Sidder i Renew Europe Gruppen i Europa-Parlamentet, hvor han er blandt næstformændene, og er medlem af Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse (IMCO). Han er desuden stedfortræder i Udvalget om International Handel (INTA).

Asger Christensen
Sidder i Renew Europe Gruppen i Europa-Parlamentet og er medlem af Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter (AGRI). Han er desuden stedfortræder i Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI). 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Linea Søgaard-Lidell

MF (V)
cand.public. (Aarhus Uni.)

0:000:00