Danskerne køber ulovlige bekæmpelsesmidler

KORT NYT: 13 bilister havde ulovlige bekæmpelsesmidler med over grænsen. Det viser en stikprøvekontrol foretaget af Miljøstyrelsen. Miljøminister Ida Auken (SF) varsler øget kontrol og mere information.
Danskerne handler ulovlige bekæmpelsesmidler som sneglegift, myregift og Roundup i stor stil. Det må være konklusionen efter Miljøstyrelsens nylige stikprøvekontrol ved Padborg.

På blot halvanden time lykkedes det at stoppe 13 bilister, som brød loven ved at have i alt 23 tyske bekæmpelsesmidler med i bagagerummet.

Og det høje antal vækker både overraskelse og bekymring hos Miljøstyrelsen. Derfor vil miljøminister Ida Auken (SF) nu øge informationen og kontrollen for at komme problemet til livs.

"Jeg ser med alvor på det store fund af ulovlige bekæmpelsesmidler i personbiler. Mange haveejere er sikkert ikke klar over, at de kun må fjerne ukrudt, snegle og myrer med midler, som er godkendt i Danmark. Derfor skal vi have bedre fat i haveejerne. Kun på den måde sikrer vi, at de midler, der bruges i haverne, hverken skader vores drikkevand eller sundhed. Samtidig følger vi op med mere kontrol," udtaler miljøministeren i en pressemeddelelse.

0:000:00