De ryger ud og ind ved valg nu

FV-05 bliver et persondrama. Ud fra en beregning af, hvor mandaterne forventes at falde, som meningsmålingerne står netop nu, vurderer vi, hvem der ryger ud og ind af Folketinget.
Gitte Madsen
Efter at regeringen på det seneste har fået et ekstra skub frem i meningsmålingerne har de, der spår om valg til januar/februar, efterhånden fået lidt mere vægt i stemmen. Det er tydeligt, at partierne har skruet tempoet betydeligt op, hvad valgforberedelser angår.

To af valgets mest spændende personspørgsmål er Venstres politiske ordrører Jens Rohde, der kæmper for at blive valgt i København, og tidligere trafikminister Jacob Buksti (S), der efter sin fartbøde må kæmpe ekstra bravt i Vestsjællands Amt. Efter udbygget/opdateret research i de to navnesager vurderer Altinget.dk netop nu, at de to kendte politikere redder deres genvalg hjem i et close race.

På baggrund af sit vejede snit af november-meningsmålingerne har professor Søren Risbjerg Thomsen for Altinget beregnet, hvor mandaterne falder, hvis valget skulle falde nu. Redaktionen vurderer på den baggrund, hvem der står til at ryge ud, og hvem der er så heldige at komme i Folketinget.

Her ses i oversigtsform, hvordan navnesituationen efter vores bedste vurdering ser ud netop nu:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00