Delte meninger efter aftale: Finanslov vækker både jubel og ærgrelse

REAKTIONER: Udtagning af landbrugsjord, skovfond og urørt skov skaber glæde hos grønne organisationer. Men finanslovsaftalen vækker også ærgrelse på flere områder.

Regeringen, SF, Radikale, Enhedslisten og Alternativet landede mandag aftale om næste års finanslov.
Regeringen, SF, Radikale, Enhedslisten og Alternativet landede mandag aftale om næste års finanslov.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er skuffende og dødærgerligt, at man ikke tænker den cirkulære økonomi med, når man laver en fremtidsfond på 25 milliarder kroner.

Jakob Lamm Zeuthen
Miljøpolitisk chef, Dansk Erhverv

Der er delte meninger om regeringens finanslovsaftale, der både bliver beskrevet som "skuffende" og som "en af de grønneste finanslove nogensinde".

Hos de grønne organisationer er der i udpræget grad en stemning af, at det er lykkedes regeringens støttepartier at gøre regeringens udspil grønt.

"Jeg er særligt glad for, at vi nu endelig kommer i gang med at udtage landbrugsjord, så vi kan give mere plads til vores trængte natur. Jeg glæder mig også over, at der er sat penge af til mere urørt skov, og over at klimaambitionerne i aftalen er øget markant," siger DN-præsident Maria Reumert Gjerding i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00