Den Danske Naturfond frygter navneforvirring med ny klimaskovfond

FORVIRRING: Sagen er god, men navnet Den Danske Klimaskovfond lægger op til signalforvirring, lyder det fra Den Danske Naturfond. SF lytter til bekymringen, men holder fast i navnet. Ministerium præciserer lovtekst.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Det er vigtigt, at vi er meget klart, får understreget, hvilket hovedformål vi ser for Klimaskovfonden.

Signe Munk (SF)
Klimaordfører

Der er risiko for at spilde kræfterne på dobbeltadministration og unødvendig konkurrence mellem forskellige grønne fonde.

Fakta
  • Aftalen om Den Danske Naturfond blev underskrevet af Thorning-regeringen den 2. december 2013, for forbedre naturtilstanden og vandmiljøet i Danmark
  • Klimaskovfonden skal fremme og finansiere omkostningseffektiv og robust skovrejsning med etablering af skovbryn og udtagning af lavbundsjorder som tillæg til tilsvarende statslige indsatser særligt med henblik på at opnå nettoreduktion af drivhusgasudledning, sikre dokumentation for den opnåede nettoreduktion af drivhusgasudledning samt understøtte opnåelsen af Danmarks klimamål.
  • Klima-skovfonden skal bidrage til Danmarks målsætning om at nedbringe nettoudledningen af CO2 med 70 pct. i 2030 sammenlignet med 1990 og til målet om klimaneutralitet i 2050.
  • Det forventes, at der kan udpeges en bestyrelse inden udgangen af 2020. Fonden vil kunne være aktiv herefter, og virksomheder og privatpersoner vil kunne investere i fonden.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

Sådan lyder det fra Den Danske Naturfond, der har sendt deres første høringssvar nogensinde, for at undgå sammenblanding med regeringens nye fond: Den Danske Klimaskovfond.

Den nye klimafond skal førstebehandles i Folketinget på torsdag og er et produkt af rød bloks finanslovsaftale sidste år. Ifølge aftalen skal Klimaskovfonden plante skov og udtage klimabelastende lavbundsjord. 

0:000:00