Det unge bagland roser s-udspil

NYHED: Flere unge i det socialdemokratiske bagland ser positivt på S-udspil om efterløn. FOA Ungdom melder dog helt pas.

Mange begynder først på deres uddannelse, når de er i midten af 20’erne, så de ville slet ikke kunne nå at optjene retten til efterløn.

Torben Jensen,
Ungdomskonsulent i FOA Ungdom
Fakta
  • Socialdemokraterne vil fastholde efterlønsalderen på 60 i de næste 10 år. Derefter hæves den med to måneder pr. år fra 2015 til og med 2026.
  • Hvis du er 30 år i 2006, skal du være medlem af en a-kasse i 30 år.
  • Hvis du er 24 år i 2006 eller yngre, skal du være medlem af en a-kasse i 38 år (efterlønsalderen forskydes).
  • Hvis du er medlem af en a-kasse som 24-årig, vil du være berettiget til fem års efterløn, fra du fylder 62 år.
  • Hvis du har en længere uddannelse og først bliver medlem af en a-kasse som 26-årig, vil du først være berettiget til efterløn som 64-årig (tre års efterløn).
  • Melder du dig først ind en a-kasse som 29-årig eller senere, vil du ikke være berettiget til efterløn.

  • Kilde: Socialdemokraterne
    Hvorfor skal murere og maskinarbejdere have ret til efterløn, når pædagoger og akademikere ikke skal? Og er det rimeligt at stille krav til, at unge i en alder af 24 år melder sig en i en a-kasse for at sikre sig retten til efterløn 38 år ude i fremtiden?

    Sådan har nogle af spørgsmålene lydt fra 'voksne' kritikere af Socialdemokraternes efterlønsudspil i den forgangne uge.

    Blandt de unge i det socialdemokratiske bagland er der udbredt tilfredshed med udspillet, dog med undtagelse af FOA Ungdom, som stiller sig helt uforstående.

    FOA Ungdom uforstående
    ”Det er helt urimeligt. Alle skal være sikret retten til efterløn, også fremover,” siger ungdomskonsulent i FOA Ungdom Torben Jensen.

    0:000:00