DN anklager planer om nye sommerhusgrunde for talfifleri

HØRINGSSVAR: Danmarks Naturfredningsforening kritiserer nyt landsplandirektiv for at give kommuner mulighed for at flytte ubebyggelige sommerhusgrunde til områder omfattet af Grønt Danmarkskort. "Man fifler med tallene," lyder det. SF stemmer i.  

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Der bliver snydt på vægten i forslaget til et nyt landsplandirektiv, hvor 20 af landets kommuner står til at få lov til at flytte deres ugunstige og ubebyggede sommerhusområder til mere attraktive byggegrunde. 

Sådan lyder anklagen fra Danmarks Naturfredningsforening, der har indsendt et stærkt kritisk høringssvar til direktivforslaget. 

Ansøgerkommunerne har søgt om at flytte i alt 1.407 sommerhusgrunde, men de 600 af dem er ifølge Naturfredningsforeningens egen analyse ikke bebyggelige i dag. Derfor mener foreningen, at der i praksis vil blive udlagt flere nye sommerhusgrunde, end der er hjemmel til i Planloven. 

Dokumentation

Hvad er Grønt Danmarkskort?

Grønt Danmarkskort skal sikre en forstærket indsats for større og mere sammenhængende naturområder. Med Grønt Danmarkskort understøttes opfyldelsen af FN's og EU's mål for biodiversitet i 2020.

Grønt Danmarkskort skal tjene som et strategisk planlægnings- og prioriteringsværktøj, der kan anvendes af både kommuner, staten, foreninger og fonde som grundlag for en prioritering af kommende naturindsatser. I kommunernes udpegninger af Grønt Danmarkskort indgår eksisterende og potentiel natur.

Den eksisterende natur omfatter:

Eksisterende Natura 2000-områder på land
Naturområder med særlige naturbeskyttelsesinteresser
Økologiske forbindelser

Den potentielle natur omfatter:

Potentielle naturområder
Potentielle økologiske forbindelser.
Kilde: Miljøstyrelsen.


0:000:00