DN og Landbruget kritiserer husdyrlov

Det fremsatte lovforslag om husdyrbrug får lunken modtagelse af Dansk Landbrug: For stramt. DN: Nu er det bedre, men det er stadig slapt.

Der er nu blevet strammet yderligere på udledningskravene for fosfor, kvælstof og nitrat, som gør det endnu sværere for landbruget at producere fremadrettet

Niels Peter Nørring
Vicedirektør i Dansk Landbrug

Dansk Landbrug er ikke udpræget begejstret for det netop fremsatte lovforslag om miljøgodkendelse af husdyrbrug. Flere krav er så skrappe, at landbruget vil få meget svært ved at leve op til kravene, mener vicedirektør i Dansk Landbrug Niels Peter Nørring. I modsatte lejr hos Danmarks Naturfredningsforening sporer man heller ikke den helt store entusiasme, selvom de har fået flere krav opfyldt.

Det bliver svært for landbruget
"Der er nu blevet strammet yderligere på udledningskravene for fosfor, kvælstof og nitrat, som gør det endnu sværere for landbruget at producere fremadrettet," siger Niels Peter Nørring.

I forhold til sommerens udkast til lovforslaget, så havde Dansk Landbrug håbet, at man i højere grad ville komme deres høringssvar i møde.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00