Om  
Lennart Ricard

Dødsfald: Advokat Lennart Ricard (80)

Advokat, jazzmusiker og livsnyder Lennart Ricard, Charlottenlund er død, 80 år gammel, efter længere tids sygdom. "Han var et forbillede som advokat og medmenneske", hedder det i mindeord.

Redaktionen

Lennart Ricard, der kom ud af en højesteretssagfører-familie, blev løjtnant af reserven i Den Kgl. Livgarde 1964 og så cand.jur. i 1970, hvorefter en lang karriere som advokat udspillede sig.

Han begyndte at arbejde på andre advokatkontorer, herunder hos højesteretssagfører Michael Reumert, inden han blev selvstændig. Lennart Ricard var i mange år partner i advokatvirksomheden Lassen Ricard, skriver Politiken.

Avisen noterer, at Lennart Ricards "progressive borgerlighed, hans menneskelige egenskaber, humor og sans for musik og kunst" gjorde, at der gennem tiden var bud efter ham fra mange sider: Han var bl.a. formand for bestyrelsen af Den Hirschsprungske Samling, medlem af bestyrelsen for Det Danske Kulturinstitut, Fugleværnsfonden og Kofoeds Skole.

Hans store interesse for musik - også som udøvende jazzmusiker - kom bl.a. til udtryk ved, at Lennart Ricard var formand for Statens Musikråd 1995-99 og for Fonden Copenhagen Jazzhouse.

Blandt mange andre tillidshverv var han censor i erhvervsret ved Handelshøjskolen i København (CBS) til 1997.

I et mindeord skriver de efterladte medarbejdere i Lassen Ricard, at "vi vil huske ham som en advokat med usædvanlig høj integritet og faglighed og en enestående evne til altid at opnå det bedste resultat for klienten. Hans dygtighed og menneskelige egenskaber gjorde ham særdeles vellidt blandt ikke kun klienterne, men også kollegaer og modparter.".

Mindeordet slutter: "Han var et forbillede som advokat og medmenneske. Han var empatisk, generøs, vidende, vittig og musikalsk i alle livets forhold."

Tre ringetoner
Efter sigende skulle Lennart Ricard have haft tre ringetoner på sin mobiltelefon, så han straks vidste, om det var arbejdet, familien eller musikken, der kaldte. Hvis det var musikken, spillede mobilen ’Take Five’. Var det en arbejdskontakt, lød tonerne fra tv-serien ’24 Hours’, mens nære venner afstedkom en klarinetkoncert af Mozart. Hans kone og børn bankede på til tonerne af ’Girl From Ipanema’.

Advokaten, der var Ridder af Dannebrog, efterlader sin ægtefælle Sofie Ricard, der er arkitekt og væver. Med hende har han fire døtre, lige så mange svigersønner og et par håndfulde børnebørn.

Det var en anden, vigtig facet i Lennart Ricards liv - familien som han boede tæt på.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lennart Ricard

Advokat, medindehaver af advokatfirmaet Lassen & Ricard
cand.jur. (1970)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024