Dødsfald: Fhv. byrådsmedlem i Furesø Kurt Bork Christensen (76)

Kurt Bork Christensen, tidligere viceborgmester og mangeårigt byrådsmedlem for Venstre i Furesø Kommune, er død i en alder af 76 år.

Peter Bjørnbak Hansen

Tidligere byrådsmedlem for Venstre i både Værløse og Furesø Kurt Bork Christensener er død. Han blev 76 år.

Det fremgår af to mindeord, som henholdsvis borgmester i Furesø Kommune Ole Bondo Christensen (S) og hans partifælle Gustav Juul har sendt til Furesø Avis.

"Kurt brændte for tingene, han havde en formidabel hukommelse, han forstod at lægge vægt bag ordene og man skulle stå tidligt op for at følge med i lokalpolitiske diskussioner. Disse egenskaber gjorde ham til et stort aktiv for Venstres byrådsgruppe, vellidt, godt forberedt, respekteret og i godt humør - det var aldrig kedeligt at være til gruppemøde med Kurt," skriver Gustav Juul blandt andet,

Kurt Bork Christensen blev i 1974 valgt ind i Værløses kommunalbestyrelse, og herefter fulgte 43 år i byrådet i først Værløse og siden Furesø Kommune.

Gennem sin karriere i politik nåede han også 12 år som viceborgmester i Værløse samt poster som socialudvalgsformand, skolekommissionsformand og formand for Teknik- & Miljøudvalget, oplyser Ekstra Bladet.

Kurt Bork Christensen var i mange år ansat i Danmarks Statistik som afdelingsleder i edb-afdelingen. Hans fritid giv især med idræt. Blandt andet var den tidligere banecykelrytter stifter af Værløse-Farum Cykelklub, hovedkasserer i Danmarks Cykle Union og desuden i en periode Danmarks repræsentant i Nordisk Cykle Forbund.

Han sov ind på plejehjemmet Ryetbo, hvis bestyrelse han selv havde været formand for.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00