EFSA: Ingen grund til bisphenol A-panik

KEMI: Bisphenol A er farligere end tidligere antaget, men der er ingen grund til bekymring hos forbrugerne, lyder ny vurdering fra EFSA. DI glæder sig, mens Det Økologiske Råd fortsat appellerer til forsigtighed på området.
Bisphenol A anvendes blandt andet i konservesdåser.
Bisphenol A anvendes blandt andet i konservesdåser. Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

EFSA siger selv, at der er usikkerheder, som stadig skal afklares. Og så har man slet ikke set på kombinationseffekterne i det her studie. Så jeg er ikke overbevist.

Lone Mikkelsen
Kemikaliemedarbejder, Det Økologiske Råd
Fakta

Det Europæiske Fødevaresikkerhedsagentur, EFSA

EFSA er finansieret af EU, men abejder uafhængigt af EU's institutioner.

Formålet med EFSA er at levere uafhængig videnskabelig rådgivning på en lang række områder, hvor agenturet desuden arbejder tæt sammen med stater og berørte aktører. 

Det vil sige, at agenturets videnskabelige panel af eksperter har til opgave at vurdere risici forbundet med indtag af fødervarer for de europæiske borgere.


Kilde: EFSA

Forbrugerne har intet at frygte.

Sådan lyder konklusionen i ny vurdering af bisphenol A fra det Europæiske Fødevaresikkerhedsagentur, EFSA.

Agenturet har gennem de seneste måneder tygget sig igennem intet mindre end 450 studier af potentielle helbredsrisici forbundet med bisphenol A. Her lyder konklusionen først og fremmest, at den mængde bisphenol A, som forbrugerne bliver udsat for, ikke er på et faretruende niveau.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00