Efter formodet ulveangreb: Pia Kjærsgaard kalder miljøminister i samråd

ULV: Dansk Folkepartis stifter, Pia Kjærsgaard, kalder miljøministeren i samråd om ulven. "Jeg vil ikke finde mig i det her mere," siger hun.

Miljøminister Lea Wermelin (S) skal på banen efter et formodet ulve-angreb på mellem 20 og 25 får i Vestjylland i weekenden.

Det mener Dansk Folkepartis tidligere formand, der har kaldt ministeren i samråd.

"Der er så mange ting, der skal vendes på det her område. Det handler om at finde ud af, hvad vi kan gøre. For det her kan simpelthen ikke fortsætte," siger Pia Kjærsgaard, der er partiets dyrevelfærdsordfører.

Debatten om ulven er igen blusset op, efter at fåreavler Morten Thøgersen lørdag kunne konstatere 20 til 25 døde får på sin mark, hvilket han er overbevist om, er ulvens værk.

En følsom sag
Allerede i weekenden var Pia Kjærsgaard oppe i det røde felt og lovede at rette henvendelse til miljøministeren om sagen. Og det er altså endt ud i et samråd.

"Jeg ved godt, at det er en følsom sag. Og at der er nogen, der synes, at det er frie dyr, og det skal de bare blive ved med at være. Men de mennesker i Jylland, som virkelig er præget af det, har altså en anden opfattelse," siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

"Jeg vil ikke finde mig i det her mere. Det må være rystende for en landmand at komme ud og finde sine dyr på den her måde."

Men man har jo åbnet for, at man kan skyde en problemulv, hvis den opfører sig på en bestemt måde?

"Ja. Det ved jeg. Men spørgsmålet er, hvor langt man kan gå? Kan man komme videre end kun problemulve? Det er sådan nogle spørgsmål, som jeg synes, vi skal have svar på," siger Pia Kjærsgaard.

Ifølge Aarhus Universitet er der mindst ti ulve i Danmark, der hovedsageligt holder til i Midt- og Vestjylland.

Forrige artikel Skovforening i nødråb: Styrelse bremser plantning af nye træer Skovforening i nødråb: Styrelse bremser plantning af nye træer Næste artikel Idéerne vælter ind: Wermelin har modtaget hundredvis af forslag til naturpakken Idéerne vælter ind: Wermelin har modtaget hundredvis af forslag til naturpakken