Efter landbrugspakken: Færre danskere er kritiske over for miljølempelser

MÅLING: Antallet af danskere, der er imod at lempe på miljøreglerne, er faldet fra 50 procent i september til 42 procent nu. Det viser en ny måling. Det tyder på, at landbrugspakken ikke har været katastrofal for landbrugets image, siger professor.

Færre danskere er skeptiske over for lempelser i miljøreglerne nu, end før landbrugspakken blev vedtaget, viser ny måling fra Norstat.
Færre danskere er skeptiske over for lempelser i miljøreglerne nu, end før landbrugspakken blev vedtaget, viser ny måling fra Norstat.Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Forskellige målinger har vist, at der - specielt i byerne - har været en stigende skepsis. Mit håb er, at det er ved at fortage sig. Vi har trods alt fået hele dramatikken, der var omkring vedtagelsen, lidt på afstand.

Martin Merrild
Formand for Landbrug & Fødevarer

“Vores image har virkelig, virkelig lidt skade de seneste to uger.”

Sådan lød det fra direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup i et interview til Berlingske i februar. Vurderingen faldt midt i det kaotiske forløb efter vedtagelsen af den landbrugspakke, der endte med at medføre en regeringskrise, trusler om valgudskrivelse og endelig miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) afgang.

Men skaden på landbrugserhvervets image er ikke nødvendigvis er så alvorlig, som Karen Hækkerup frygtede.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

"Politikerne har lempet på miljøreglerne for at forbedre landbrugets konkurrenceevne. Var det efter din mening rigtigt eller forkert at lempe miljøreglerne?"

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1004 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 7.-11. april 2016.


0:000:00