Ellemann afsætter 130 mio. til miljøteknologi

VÆKSTPAKKE: Miljøministeren har afsat 130 mio. kr. til en miljø-teknologisk indsats, der skal styrke erhvervslivets grønne konkurrenceevne. Uambitiøst, lyder det fra brancheforeningen Dansk Miljøteknologi.
Anne Burlund

Jeg betragter det som en trædesten, ministeren har lagt ud for, at vi fortsat har en indsats. Men så må vi se, om vi kan gøre indsatsen noget større, så det for alvor kan batte.

Jørn Jespersen
Direktør i Dansk Miljøteknologi

Miljøminister Karen Ellemann (V) har i forbindelse med regeringens vækstpakke afsat 130 millioner kroner til en ny miljøteknologisk indsats i 2012-2015. Formålet er at øge den grønne eksport, få et renere miljø og skaffe flere grønne danske arbejdspladser.

"Det er et vigtigt led i regeringens vækststrategi, at vi får styrket erhvervslivets grønne konkurrenceevne. Der ligger et enormt erhvervsmæssigt potentiale i at finde de rette løsninger på de miljøudfordringer, verden står over for i forhold til blandt andet affald, vandmangel, spildevandsrensning og luftforurening. Det skal Danmark fortsat udnytte," skriver Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

"Derfor vil regeringen styrke samspillet mellem miljøteknologi og miljøregulering af danske virksomheder, så vi fortsat er frontløbere, når det gælder grøn innovation."

Den miljøteknologiske indsats omfatter blandt andet en tilskudspulje på 60 mio. kr. til virksomheders udvikling, test og demonstration af nye miljøteknologier og etablering af offentligt-private partnerskaber.

Derudover vil man gøre en særlig indsats for at hjælpe danske miljøteknologivirksomheder ind på store vækstmarkeder som eksempelvis Kina og Indien og etablere et digitalt afgørelses- og tilsynssystem, som vil lette de administrative byrder for virksomhederne.

Pengene til det nye initiativ findes ved omprioritering inden for Miljøministeriets område. Dansk miljøteknologi, eksklusive energi, eksporterer årligt varer for 43 milliarder kroner, eller cirka syv procent af den samlede danske vareeksport.

0:000:00