Ellemann afviser Østerild-vildledning

ØSTERILD: Enhedslisten anklager Ellemann for bevidst at have givet forkerte oplysninger i Østerild-sagen. Det afviser ministeren. Hun vil nu have klarere regler for lavfrekvent støj i forbindelse med opsætning af vindmøller.

Jeg er ikke vidende om andre fejl i VVM- redegørelsen. Jeg mener, at vi samlet set har fået besvaret alle de spørgsmål, der måtte være. Derfor er det min overbevisning, at vi nu med den her suplerende VVM-redegørelse vedrørende støj har et solidt grundlag for at træffe en samlet beslutning om etablering af et nationalt testcenter ved Østerild.

Karen Ellemann (V)
Miljøminister

Miljøminister Karen Ellemann (V) afviser, at hun bevidst har vildledt Folketinget i sagen om vindmølletestcenteret i Østerild.

Ministeren var torsdag kaldt i samråd af Enhedslistens Per Clausen, fordi ministeren i et tidligere svar til Folketinget har svaret fejlagtigt om, hvilke støjgrænser der gælder for den nærliggende Frøstruplejr. Både Per Clausen selv og beboere i lejren har spurgt til de gældende støjgrænser, men fejlen blev først opdaget, da forskere fra Aalborg lavede en rapport om sagen.   

Per Clausen undrede sig på samrådet over, at ministeriet ikke opdagede fejlen før.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00