Ellemann fastholder regnvands-forslag

REGNVAND: På trods af massiv kritik fra flere kanter vil miljøministeren fortsat fremsætte et lovforslag, så udledning af regnvand i kloakken bliver inkluderet i spildevandsafgiften.
Anne Burlund

Når jeg om kort tid modtager udvalgets rapport, vil jeg tage stilling til, hvordan en ændring bedst kan gennemføres.

Karen Ellemann (V)
Miljøminister
Miljøminister Karen Ellemann (V) har stadig planer om at fremsætte et lovforslag, så udledning af regnvand i kloakken fremover kommer til at indgå i spildevandsafgiften.

Ellemann lancerede idéen under stor medieopmærksomhed i august sidste år efter massive regnskyl flere steder i landet, der satte kloaksystemerne ud af drift på grund af de store vandmængder. Forslagets formål var at få færre til at benytte kloaksystemerne ved at lokke med økonomiske incitamenter.

Men forslaget blev mødt af massiv kritik fra flere fronter. Også ministerens egen partifælle Jens Rohde langede på sin facebook-profil kraftigt ud efter Ellemann og ville vide, "hvad i alverden miljøministeren bildte sig ind?"

Flere andre kritikere rasede blandt andet, fordi de mente, at en afgift på regnvand er uliberal og vil ramme skævt og have meget lille effekt.

0:000:00