En jurist takker af: Paragraffer klarer ikke alt

INTERVIEW: Ole Christiansen stopper i denne uge som direktør i Miljøstyrelsen. Han er stolt over, at styrelsen har åbnet sig mere over for omverdenen. Det er afgørende for, om reglerne virker, siger han.
Når Ole Christiansen forlader jobbet som direktør i Miljøstyrelsen, vinker han også farvel til udsigten over havn, operahus og teaterhus. Men det er afskeden med medarbejderne, der bliver sværest, siger han.
Når Ole Christiansen forlader jobbet som direktør i Miljøstyrelsen, vinker han også farvel til udsigten over havn, operahus og teaterhus. Men det er afskeden med medarbejderne, der bliver sværest, siger han. Foto: Thomas Wien Poulsen/MST
Anders Jerking

Det gælder generelt med regel-reguleringen, at vi har meget travlt. Hvis man en gang imellem kunne dvæle en lille smule, så tror jeg, at det ville være en fordel.

Ole Christiansen
Afgående direktør, Miljøstyrelsen
Fakta

Ole Christiansen blev i 2003 direktør i Miljøstyrelsen.
Inden da havde han blandt andet været kontorchef i Skov- og Naturstyrelsen, kontorchef i Miljøministeriet og kontorchef i Planstyrelsen.
Han er uddannet jurist fra Københavns Universitet.

Ny direktør i Miljøstyrelsen bliver den 54-årige cand.jur. Lars Hindkjær, der kommer fra stillingen som direktør for Miljøcenter Roskilde.

Onsdag er det farvel. Eller næsten farvel. Ole Christiansen forlader sit direktør-hjørnekontor i Miljøstyrelsen, men fortsætter i Miljøministeriet som konsulent.

Når han skal se tilbage på sine år som direktør, er han ikke i tvivl om, hvad han er mest stolt af.

"Fra første dag sagde jeg, at vi skulle blive mere udadvendte, meget mere serviceorienterede og meget mere dialogorienterede. Det er fuldkomment centralt, hvis natur- og miljøreglerne skal have gennemslagskraft. Vi er ikke i hus, men jeg er stolt over, at vi er nået så langt," siger han.

Dialogen og åbenheden har blandt andet rettet sig mod erhvervslivet og landbruget, som Ole Christiansen har forsøgt at få inddraget tidligere i regel- og lovgivningsarbejdet.

0:000:00