Lunde beskylder Auken for injurier: Det kommer til at få konsekvenser

SAMRÅD: Det er direkte injurierende, sagde Esben Lunde Larsen (V) til Ida Auken (R), da hun ytrede sin undren over, at nogle forskere fra Aarhus Universitet havde droppet deres kritik af Esben Lunde Larsen på kort tid.

Når Esben Lunde Larsen "har en klemme" på Aarhus Universitet på 384 millioner kroner, og forskere fra Aarhus Universitet, der tidligere har været kritiske, efterfølgende "bliver bedt om at holde deres mund" på et krisemøde på universitetet, så er det svært ikke at undre sig over, hvorfor det sker.

Sådan lød det fra Ida Auken (R) ved onsdagens samråd med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) om klorofyltal og grundlaget for landbrugspakken.

Men det er injurierende at lave den form for kobling. Sådan sagde ministeren i hvert fald i sit svar til den radikale politiker.

"Altså blot fordi man er folketingsmedlem, kan man jo ikke sidde og påstå, at Aarhus Universitets forskere holder deres mund, fordi regeringen har en klemme på dem," sagde han og tilføjede:

"Det er direkte injurierende."

Enhedslistens Søren Egge Rasmussen greb senere i samrådet fat i den melding fra ministeren og sagde, at Ida Auken blot henviste til oplysninger fra medierne, og at man derfor ikke kan tale om at være injurierende.

"Jeg synes, det er temmeligt langt ude, at ministeren sidder i et samråd og truer et folketingsmedlem og siger til Ida Auken, at det, hun lige har udtalt, skal have konsekvenser. Det er naturligt nok, hvis der var belæg for at rejse en injuriesag. Men her taler vi om noget, der er blevet omtalt i Berlingske," lød det fra Enhedslisten-politikeren.

Forrige artikel K: Virak om landbrugspakke er i høj grad en politisk kamp K: Virak om landbrugspakke er i høj grad en politisk kamp Næste artikel EU’s landbrugspolitik skal skræddersys EU’s landbrugspolitik skal skræddersys
 • Anmeld

  Poul Vejby-Sørensen

  Hold videnskab og politik adskilt

  Tankevækkende at en tidligere minister (Ida Auken) mener, at man som minister kan styre nogle forskere ved at have "en klemme på dem".

  Endvidere interessant i sammenhæng med, at Ida Auken kæmper imod en fri udbydelse af den myndighedsbetjening, der for tiden ligger på Aarhus Universitet.

  Lad os få en politisk neutral, men videnskabelig kvalificeret myndighedsbetjening - om nødvendigt fra et udenlandsk universitet.

 • Anmeld

  Otto T Ravn

  Den politiske (u)troværdighed.

  Det er alt for resursekrævende og ikke acceptabelt, at der tilsyneladende kan rejses tvivl om så vigtige forudsætninger for de love og regler der udarbejdes til at tage vare på vores fælles værdier herunder folkesundheden.
  For at gøre de tal og beregninger der ofte lægges til grund for beslutninger valid og mere overskuelige for offentligheden, bør verifikation/validering af væsentlige/vigtige, beregninger/resultater der leveres af et ministerium, udføres af et organ der som minimum er uvildig i forhold til det aktuelle ministerium, herunder bl.a. enhver økonomisk interesse.