EU vil rådgive om klimatilpasning

EU: EU-Kommissionen har nedsat en styringsgruppe for klimatilpasning, fordi Kommissionen nu skal hjælpe medlemslandene mere med klimatilpasningen.
Fakta

EU's Hvidbog om klimatilpasning:

EU-kommissionen offentliggjorde den 1. april 2009 en såkaldt hvidbog for klimatilpasning. Den satte gang i en EU-proces, der skal medvirke til at reducere europæernes sårbarhed over for klimaforandringerne.

Hvidbogen fastslår, at EU på alle områder skal have indtænkt konsekvenserne af klimaforandringerne i EU-politikker, fonde og forskningsprogrammer.

Samtidig blev der lagt op til, at der skal udvikles et nyt fælleseuropæisk centrum for udveksling af information, som skal medvirke til at styrke koordineringen af en klimatilpasningsindsats medlemslandene imellem.


Kilde: www.klimatilpasning.dk

Nu er der kommet skub i en styringsgruppe for klimatilpasning i EU. Gruppen har holdt sit første møde, og konklusionen var, at EU-Kommissionen spiller en vigtig rolle i forhold til at rådgive medlemsstaterne om klimatilpasning.

Ideen med en Styringsgruppe for Klimatilpasning blev lanceret i forbindelse med EU's Hvidbog fra 2009. Men først i september i år blev styringsgruppen endeligt nedsat under Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Klima.

"Formålet med gruppen er at hjælpe Kommissionen med at styre og integrere al arbejdet omkring især klimatilpasning," siger Rosario Bento Pais, der er ansvarlig for styringsgruppen og leder af klimatilpasningsenheden under EU-Kommissionen.

Uformel og rådgivende
Gruppen har repræsentanter fra alle medlemsstater, også Danmark. Derudover sidder der repræsentanter fra blandt andet NGO'er, Parlamentet og Den Europæiske Bank i gruppen. Alt i alt er der 45 medlemmer, og netop fordi gruppen er så sammensat, er formålet med gruppen ikke at udarbejde forslag til direktiver og lovgivning.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00