Fagligt stærk, loyal ind til benet og udpeget som hovedskurk i minksagen. Læs portræt af departementschefen med de mange liv

Departementschef Henrik Studsgaard beskrives som en vellidt og helstøbt leder, men nu er han endt som midtpunkt i regeringens hidtil største krise. Og det er langtfra departementschefens første møgsag.

Henrik Studsgaard var departementschef for Miljø- og Fødevareministeriet fra 2015 til november 2020, hvor det blev splittet op i to ministerier. Nu er han departementschef i Miljøministeriet.
Henrik Studsgaard var departementschef for Miljø- og Fødevareministeriet fra 2015 til november 2020, hvor det blev splittet op i to ministerier. Nu er han departementschef i Miljøministeriet.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Da Henrik Studsgaard satte sig i minkkommissionen for at blive afhørt, blev det ventet med spænding, om departementschefen fra det tidligere Miljø- og Fødevareministeriet ville forsøge også at kaste lys på andre ministeriers ansvar i mink-miseren.

Men det skete ikke. Og for dem, der kender Henrik Studsgaard, er det langtfra overraskende.

“Han kunne aldrig finde på at sidde og hælde vand ud af ørerne og pege på andre,” lyder det fra en kilde, der bakkes op af flere andre nuværende og tidligere kollegaer, som Altinget har talt med til baggrund.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00