Folketinget vedtager tre nye miljølove

AFSLUTTET: Folketinget færdiggjorde torsdag arbejdet med tre afgørende love for dansk miljø: havbrugsloven, planloven og naturbeskyttelsesloven. Vi giver her et hurtigt overblik. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fik torsdag stemt tre store love igennem i Folketingssalen. 
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fik torsdag stemt tre store love igennem i Folketingssalen. Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Torsdag var en travl dag i Folketingssalen, hvor hele 30 lovforslag blev færdigbehandlet. Af dem kommer de tre – havbrugsloven, planloven og naturbeskyttelsesloven – til at få direkte effekt på dansk miljø.

Vi giver dig her en hurtig gennemgang: 

Havbrugsloven
Havbrugsloven, der skal give mulighed for flere fiskeopdræt i de danske farvande, har i foråret været et af de tungeste emner i miljødebatten. Loven giver i sin enkelthed tilladelse til at opdrætte fisk, hvis havbrugsejeren kompenserer for opdrættets udledning af kvælstof – undtaget et råderum på 800 T, som regeringen fandt med Landbrugspakken fra sidste år.

0:000:00