Forbrugerrådet presser på hos flere ministre: Vil have penge til kemivagthund

FL21: Forbrugerrådet Tænk håber på at få en fast bevilling til kemiområdet på næste års finanslov og har sendt brev til flere ministre. Vi er nødt til at gøre opmærksom på det allerede nu, siger formand Anja Philip. Partier er positive.

Foto: Bjarke Bo Olsen/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg regner stærkt med, at regeringen denne gang disker op med noget, der er mere langvarigt, end blot en etårig bevilling.

Mai Villadsen (EL)
Miljøordfører
Fakta
Forbrugerrådet Tænk Kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi tester en række forbrugerprodukter for problematisk kemi.

Siden 2014 er der udført 100 test af i alt 3.000 forbrugerprodukter. 

Forbrugerrådet står bag Kemiluppen, som er en mobilapp, der kan bruges til at scanne konkrete produkter for at få viden om kemikalie-indholdet.

Kemiluppen har per 1. august haft 7,6 millioner scanninger og er blevet downloadet 345.000 gange.

27 procent af danskerne kender Forbrugerrådet Tænk Kemi.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk (tal fra 2019)

Hos Forbrugerrådet Tænk skræmmer sporene fra regeringens seneste finanslovsudspil.

Sidste år vakte det både overraskelse og kritik, da regeringen kunne offentliggøre sit forslag uden en eneste krone til Tænk Kemi, selvom en årelang bevilling stod til at udløbe. Dengang endte det med, at støttepartierne fik sikret en etårig bevilling i den endelige aftale.

Så Forbrugerrådet står igen i uvished og med håbet om en ny bevilling. Og denne gang satser man benhårdt på, at pengene allerede kommer på bordet, når regeringen til august præsenterer sit finanslovsudspil, lyder det fra formand Anja Philip, som allerede nu har godt gang i lobbyarbejdet. 

0:000:00