Forening får fri proces i Østerild-sag

ØSTERILD: Efter hele otte måneders venten har Landsforeningen for Bedre Miljø fået bevilget fri proces til at føre sag mod Miljøministeriet om beslutningen om vindmølletestcentret i Østerild.
Anne Burlund

Min bøn til politikerne er, at de klapper hesten. Det kan ikke være rigtigt, at man eksproprierer og fælder dyrebar natur, som ikke kan genoprettes. Det drejer sig kun om to måneder, så hvis politikerne har en smule anstændighed tilbage, så afventer de afventer rettens afgørelsen til august.

Henrik Svanholm
Næstformand, Landsforeningen for Bedre Miljø
Landsforeningen for Bedre Miljø har fået bevilget fri proces til at føre den retssag mod Miljøministeriet om vindmølletestcentret i Østerild, der begyndte i Vestre Landsret i går.

"Det er vi utroligt glade for. Vi har anlagt sag på forventet efterbevilling, så hvis vi ikke havde fået fri proces, havde vi haft et problem, for det kan godt blive meget dyrt at føre sag mod staten," siger foreningens næstformand, Henrik Svanholm.

På det indledende retsmøde argumenterede Kammeradvokaten på statens vegne for, at sagen helt bør afvises, fordi sagsøgerne ikke har en retlig interesse i at føre den. Men det er helt ude i hampen, mener Henrik Svanholm:

"Vi repræsenterer de berørte lodsejere, der står til at få eksproprieret deres ejendomme - og hvis de ikke har en retlig interesse i at få bedømt grundlaget for, at de skal miste deres ejendomme - hvem har så?", siger Henrik Svanholm.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00