Formand for ekspertgruppe appellerer til bedre debat om kvælstof i Danmark: ”Man skal stoppe med at fodre mistilliden”

Formanden for det internationale ekspertpanel, der har gransket de danske vandplaner, opfordrer til en mere konstruktiv debat om kvælstofudledning og vandmiljø fremadrettet. Der er ikke grund til at have mistillid til fagligheden bag indsatsen, lyder det.

Der er god grund til at have tillid til den danske kvælstofindsats, lyder det fra Peter Herman.
Der er god grund til at have tillid til den danske kvælstofindsats, lyder det fra Peter Herman.Foto: POLFOTO/Nikolaj Svennevig
Hjalte T. H. Kragesteen

I 40 minutter har formanden for det internationale ekspertpanel redegjort for konklusionerne i den rapport om den danske kvælstofindsats, som blev offentliggjort i efteråret

Der skal være tillid. Tillid til modellerne. Tillid til vejen fremadrettet

Peter Herman
Formand for det internationale ekspertpanel

Men Peter Herman har på falderebet også et par ord, som han gerne vil sige til forsamlingen. For han håber, at den til tider hårde debatten om fagligheden bag vandmiljøindsatsen kan blive mere konstruktiv.

”Vi mener, at kvælstofmodellerne, som Danmark har, er tillidsskabende. Så man skal stoppe med at fodre mistilliden og grundlaget for hele politikken. Man skal i stedet koncentrere sig om at finde en vej fremad. Og vi håber, at den her proces hjælper en lille smule på det,” sagde han og fortsatte:

”Danmark står overfor store forandringer. Og jeg håber, det kan fortsætte på en konstruktiv måde, så det ender i gode løsninger.

0:000:00