Om  
Jesper Rønnow Simonsen

Fyret Skat-topchef ny leder for el- og vvs-uddannelsen

KARRIERE: Skats tidligere øverstansvarlige, Jesper Rønnow Simonsen (49), har efter en periode som konsulent opnået et nyt lederjob – dog på et noget andet niveau end før.

Redaktionen

Først var han øverste direktør for ca. 7.000 ansatte i SKAT. Nu er han chef for 14 i Rødovre.

Jesper Rønnow Simonsen blev fyret af skatteministeren i august 2016, men nu har han opnået en ny lederstilling. 

Den nye arbejdsgiver, EVU (El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat) er glad for udnævnelsen af Rønnow:

"I sin nye stilling får Jesper Rønnow ansvaret for at sikre, at sekretariatet og dets medarbejdere er rustet til at understøtte el- og vvs-branchen med tidssvarende uddannelser, der kan imødekomme den rivende udvikling, branchen befinder sig midt i," forklares det.

I alt får Jesper Rønnow ansvaret for omkring 14 ansatte. I Skat var han øverste chef for i alt 6.960. Så mange var der ansat, da han blev fyret i august 2016 af skatteminister Karsten Lauritzen (V) som følge af udbytteskat-skandalen, der kostede skatteyderne omkring 12,3 milliarder kroner i såkaldt refusion af udbytteskat til udenlandske svindlere. Rigsrevisionen havde forinden afdækket, hvor massivt et svigt der var sket i Skat i forbindelse med sagen.

En advokatundersøgelse konkluderede, at Skats kontrol med udbytteskat var utilstrækkelig, der var usikkerhed om ansvarsområderne, it-systemerne fungerede ikke tilfredsstillende, og Skatteministeriets tilsyn var ikke godt nok.

En række embedsmænd i både ministeriet og Skat, herunder Rønnow, blev vurderet, men advokatundersøgelsen "finder ikke grundlag for, at der indledes sag om disciplinært eller ansættelsesretligt ansvar mod de pågældende."

I juni 2017 meddelte regeringen, at den ville opsplitte Skat i syv forskellige styrelser, der hver for sig nu varetager specifikke skattetekniske opgaver. Styrelserne er fordelt rundt i Danmark.

Jesper Rønnow Simonsen var blevet udnævnt som chef for det offentlige Danmarks indtægtsside under Thorning-regeringen i efteråret 2012, da SF's tidligere formand Holger K. Nielsen netop havde afløst sin daværende partifælle Thor Möger Pedersen som skatteminister. 

Siden han 26. august 2016 blev fritstillet med øjeblikkelig virkning uden andre konsekvenser, arbejdede Rønnow nogle måneder i det skandinaviske konsulenthus Quartz, før vejen altså nu er gået til sekretariatet for el- og vvs-uddannelserne.

Fornem kommunal karriere
Jesper Rønnow er cand.polit. i udviklingsøkonomi og statistik fra Københavns Universitet 1994. Han begyndte sin karriere som fuldmægtig i Kulturministeriets departement i 1994, hvor man dengang jokede med, at hans vigtigste kvalifikation var, at han var mand i det stærkt kvindedominerede ministerium.

Siden gjorde han fornem karriere i den kommunale verden, blandt andet som sekretariatschef for overborgmesteren i København og i andre lederstillinger i hovedstadskommunen, før han i årene 2012-16 var tilbage i staten, da som øverste chef for Skat.

Nu får han altså en ny chance og siger herom:

"Mit hjerte banker for uddannelse, unge mennesker, overgangen til arbejdsmarkedet og livslang læring. Derfor er det en stor glæde, at jeg får mulighed for at beskæftige mig med netop det. Jeg ser frem til samarbejdet med de faglige udvalg, erhvervsskolerne, virksomhederne og alle de mange andre gode kræfter, der hver dag bidrager til høj kvalitet i uddannelserne inden for elektriker- og vvs-fagene," siger altså Jesper Rønnow Simonsen.

Privat er den tidligere elitegymnast i spring gift med vicedirektør i DMI, Anne Højer Simonsen – parret bor i Hellerup. Faderen Hans Peter Jensen var rektor for DTU 1986-2001.

EVU er El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat for Tekniq Installationsbranchen, Dansk El-Forbund og Blik- & Rørarbejderforbundet. Som sekretariat servicerer EVU de to faglige udvalg for henholdsvis elektrikeruddannelsen og vvs-energiuddannelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Rønnow Simonsen

Direktør, El- og VVS-branchens Uddannelsessekretariat (EVU)
cand.polit. i udviklingsøkonomi og statistik (Københavns Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024