Greenpeace åbner døren på klem til atomkraft

Debatten om atomkraft er tilbage. Miljøorganisationen Greenpeace er stadig mere end skeptisk, men døren åbnes nu på klem for den nye generation af atomkraft. Det ville ikke være sagligt at afvise på forhånd, lyder det.

"Atomkraft? Ikke en dag længere", lød det fra Greenpeace-demonstranter i Berlin sidste år. Nye atomkraftteknologier kan måske i fremtiden bløde miljøorganisationens skepsis op, lyder det nu. 
"Atomkraft? Ikke en dag længere", lød det fra Greenpeace-demonstranter i Berlin sidste år. Nye atomkraftteknologier kan måske i fremtiden bløde miljøorganisationens skepsis op, lyder det nu. Foto: Michele Tantussi/Reuters/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Modstanden mod atomkraft har altid været central i Greenpeaces historie, men måske vil den globale miljøorganisation bløde op på modstanden i fremtiden.

Ny forskning og nye generationer af atomkraft vil nemlig måske håndtere de problemer, som der historisk har ligger til grund for modstanden.

Vi har en dør på klem til den nye atomkraftteknologi.

Sune Scheller
Kampagnechef, Greenpeace Danmark

Sådan lyder det fra Sune Scheller, kampagnechef for Greenpeace Danmark, da Altinget ringer for at få en kommentar til en Epinion-meningsmåling om atomkraft. Målingen viser, at et flertal af danskerne vil have undersøgt muligheden for at udvikle A-kraft som energikilde i Danmark.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024