Grønne organisationer om nye naturnationalparker: Et skridt i den rigtige retning, men der er lang vej igen

At rød blok har udpeget yderligere tre områder til Naturnationalparker skaber generel jubel hos Danmarks grønne organisationer, men de understreger dog, at meget endnu mangler.

Isoleret set er det et fremskridt for naturen og naturoplevelser, men grundlæggende er det her kun et skridt i den rigtige retning, siger Maria Gjerding.
Isoleret set er det et fremskridt for naturen og naturoplevelser, men grundlæggende er det her kun et skridt i den rigtige retning, siger Maria Gjerding.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

”I dag er en god dag”

Sådan lyder reaktionen fra Maria Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, adspurgt om de tre nyudpegede naturnationalparker som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Alternativet og Radikale fremlagde torsdag.

”Det er en rigtig god ide med naturnationalparker og noget, som vi har kæmpet for i mange år, for her skaber man nogle store sammenhængende områder, hvor naturen får første prioritet, hvilket den jo ikke har noget andet sted i vores land. Det er et rigtig vigtigt skridt i den rigtige retning” siger hun og tilføjer dog:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00