Grønt overblik: Lilleholt på Amerika-rejse

DET SKER: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) er på eksportfremstød i USA. Fire lovforslag førstebehandles i Folketinget. Og så er der årsmødesæson for KTC, Dansk Fjernvarme, Seges og økologerne i Landbrug & Fødevarer.

Foto: www.jeppebnielsen.com
Lise-Lotte Skjoldan

Velkommen til ugens politisk overblik på det grønne område. Vi begynder på den anden side af Atlanten i USA, hvor energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) lige nu befinder sig.

Lilleholt på eksportfremstød i USA
Mandag 23. oktober til torsdag 26. oktober
Sammen med mere end 20 energivirksomheder er Lars Chr. Lilleholt taget på officiel tjenesterejse til USA for at åbne op for flere eksportmuligheder. Energiministeren er i det amerikanske indtil torsdag, og han skal blandt andet mødes med medlemmer af Kongressen og med repræsentanter fra Trump-administrationen. Det skriver ministeren selv på Twitter.

Konference om energikompetencer og uddannelse
Mandag 23. oktober
En række forskere og repræsentanter fra energibranchen holder oplæg på Aalborg Universitets konference EnerComp 2017 om, hvordan Danmark kan fordoble sin energieksport i 2030. Fokus er på, hvordan uddannelsesinstitutionerne kan være med til at løfte den udfordring. Konferencen sluttes af med en debat, som regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) står i spidsen for. EnerComp finder sted i Esbjerg, og du kan se programmet her.

Dokumentation

Ugens lovforslag i Folketingssalen

Tirsdag: Ændring af hundeloven (1. behandling)
Lovforslaget skal i visse tilfælde gøre det muligt, at hunde importeret ulovligt fra udlandet kan udføres fra Danmark i stedet for at blive aflivet. Læs om lovforslaget her.

Onsdag: Sænkelse af registreringsafgiften (1. behandling)
Lovforslaget er en udmøntning af aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti om at sænke registreringsafgiften. Læs om lovforslaget her.

Torsdag: Ny lov om beskyttelse af havmiljøet ved Grønlands kyst (1. behandling)
Lovforslaget vil være den første selvstændige lov for Grønland om beskyttelse af havmiljøet. Området er tidligere blevet reguleret af en kongelig anordning fra 2004. Læs om lovforslaget her.

Torsdag: National liste over invasive arter (1. behandling)
Lovforslaget skal indføre en national liste over invasive arter, som er problematiske i Danmark. Den nationale liste kommer i kølvandet på EU's liste over invasive arter. Læs om lovforslaget her.


0:000:00