Henrik Studsgaard beklager: "Vores system har fejlet"

OVERDRAGELSE: “Vi har ikke hjulpet dig godt nok,” lød det fra departementschef Henrik Studsgaard, da han torsdag tog afsked med fødevareminister Mogens Jensen.

Departementschef Henrik Studsgaard roste Mogens Jensen for sin ro, ordentlighed og humor under tiden som fødevareminister. 
Departementschef Henrik Studsgaard roste Mogens Jensen for sin ro, ordentlighed og humor under tiden som fødevareminister. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Vi har ikke hjulpet dig godt nok. Det er jeg ked det. Det er vi kede af i ministeriet.

Henrik Studsgaard
Departementschef, Miljø- og Fødevareministeriet

I har gennem de seneste uger præsteret den vel nok største beredskabsindsats i styrelsens historie. Fra den ene dag til den anden blev der pålagt jer en kolossal historisk opgave, som I har løftet på imponerende vis sammen med minkavlerne og andre myndigheder. Tusind tak for det.

Mogens Jensen
Tidligere fødevareminister

Stemningen var mere trykket end vanligt, da departementschef Henrik Studsgaard torsdag sagde farvel til den ene af sine to ministre i Miljø- og Fødevareministeriet.

For embedsværket må bære sin del af skylden for, at Mogens Jensen nu ikke længere kan kalde sig minister for blandt andet fødevarer og fiskeri.

“Uanset hvordan vi vender og drejer det, så kommer vi ikke udenom, at vores system har fejlet. Vi har ikke hjulpet dig godt nok. Det er jeg ked det. Det er vi kede af i ministeriet,” lød det fra departementschefen, der også roste Mogens Jensen for sin måde at tackle det på:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00