Heunicke ser ikke billeder af udmagrede dyr på Facebook: “Jeg tror, det er fordi, jeg har blokeret alle antivaxxerne og alle, der hader Onkel Reje”

Rewilding var et varmt emne på Naturmødet i Hirtshals, hvor Magnus Heunicke (S) sammenlignede de hårdeste modstandere* med antivaxxere og Onkel Rejes kritikere. Dansk Folkepartis Nick Zimmermann røg op i det røde felt.

Stort set alle Folketingets partier var repræsenteret ved den store politiske debat ved Naturmødet. Og bølgerne gik højt. 
Stort set alle Folketingets partier var repræsenteret ved den store politiske debat ved Naturmødet. Og bølgerne gik højt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

 HIRTSHALS: Miljøminister Magnus Heunicke (S) ser ikke den voldsomme debat om naturnationalparker, som andre miljøordførere peger på, i sit Facebook-feed.*

Og han har selv en idé om hvorfor:

“Jeg hører mine kolleger sige, ‘ih man hører meget på Facebook’, og ved I hvad, jeg hører næsten ikke noget. Og jeg tror, det er fordi, jeg har blokeret alle antivaxxerne og alle, der hader Onkel Reje,” sagde miljøministeren til stor applaus og latter fra deltagerne ved Naturmødet torsdag.

Jeg har dæleme aldrig sagt, at jeg ikke stoler på politiet, hvad fanden bilder du dig ind?

Nick Zimmermann
Medlem af Folketinget, DF

Debatten om naturnationalparker, hvor store græssende dyr som heste og kvæg overlades sættes ud for at gavne biodiversiteten, har antændt en hård og polariseret debat, som også kunne mærkes på stemningen i Thunderdometeltet i Hirtshals.

“Nu bliver det rigtig vildt,” sagde moderator Tine Gøtzche, inden hun sporede emnet ind på rewilding til torsdagens naturpolitiske topmøde i Hirtshals.

Og det blev det.

Nick Zimmermann: “Hvad fanden bilder du dig ind?”

På den ene fløj var det særligt Alternativet, Enhedslisten og SF, der forsvarede udsatte dyr i naturnationalparkerne.

Enhedslistens frontfigur Mai Villadsen ville for eksempel “langt hellere være en vild hest på Mols, end en fikseret so i en svinestald,” lød det.

I det andet ringhjørne stod Nye Borgerliges formand Pernille Vermund og DF’s Nick Zimmermann. De mener begge, at det er dyremishandling, når de vilde dyr i nationalparkerne ikke bliver tilset og fodret på samme måde som andre dyr.

“De her dyr er jo udsat for et eksperiment, når man propper dyr ind bag et hegn uden at vide, hvad konsekvenserne bliver. Der har været massere eksempler på dyr, der er udsultet,” sagde Nick Zimmermann.

Blandt andet på sociale medier har der floreret billeder af heste og køer med mindre fedt på kroppen, end man er vant til at se. Men de politianmeldelser, der er blevet lavet om brud på dyrevelfærdsloven, har ikke ført til nogle sigtelser.

Men det, mente Nick Zimmermand, var det værste af det hele.

“Det er jo i virkeligheden det mest rystende – det handler jo om, at der er politikere, der ikke tager det særlig seriøst,” sagde han.

SF-formand Pia Olsen Dyhr påpegede, at det jo er politiet, der fører sagerne, og spurgte derfor om Nick Zimmermann ikke har tillid til Politiet.

Det – og miljøministerens kommentar om antivaxxere – fik til sidst DF’eren helt op i det røde felt.

“Jeg er blevet stillet mange dumme spørgsmål, men det der spørgsmål (om manglende tillid til politiet, red.) er trods alt det dummeste spørgsmål nogensinde. Og så af en partileder. Det siger meget. Og Magnus Heunicke siger, han har blokeret antivaxxere og derfor ikke længere får kritik…” sagde Nick Zimmermann tydeligt pikeret, inden han blev afbrudt af Pia Olsen Dyhr, der gentog sit spørgsmål om tillid til politiet.

“Og jeg har dæleme aldrig sagt, at jeg ikke stoler på politiet, hvad fanden bilder du dig ind?,” lød det fra en nærmest rasende Nick Zimmermann.

*Artiklen er præciseret mandag 15. maj 2023 klokken 11.45: I den oprindelige version af artiklen stod, at ministeren sammenlignede modstanderne af rewilding med antivaxxere. Ministeren har efterfølgende understreget, at han alene henviste til de rewildingmodstandere, som fører en usaglig debat og fremsætter trusler, og der var heller ikke dækning for at give indtryk af, at ministeren sammenlignede alle modstandere af rewilding med antivaxxere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

Nick Zimmermann

MF (DF)
Lager- og logistikoperatør

Mai Villadsen

MF (EL), fhv. politisk ordfører

0:000:00