Kommune-aftale om Natura 2000-områder

NATURPLANER: Staten og KL har indgået en aftale om kommunernes økonomi for 2012, herunder hvordan Natura 2000-indsatsen skal administreres.
Anne Burlund
Regeringen og KL indgik lørdag en aftale om kommunernes økonomi for 2012. En del af aftalen omhandler administration af Natura 2000-indsatsen.

Det fremgår af aftalen, at staten har det overordnede ansvar for, at Natura 2000-målene nås, og at staten skal skabe de nødvendige rammer for kommunerne. Samtidig skal kommunernes udgifter forbundet med Natura 2000-indsatsen begrænses mest muligt, og der skal være balance mellem virkemidler, finansiering og mål.

Natura 2000-indsatsen skal evalueres årligt og integreres med kommunernes øvrige naturbeskyttelse. For at nå målet kan staten og kommunerne i fællesskab foretage justeringer af indsatsen og tidsplanen, hvis de finder det nødvendigt.

I KL er man tilfreds med aftalen, selvom kontorchefen for Teknik og Miljø, Eske Groes, understreger, at parterne kun er nået til enighed om, at der skal findes en løsning - men ikke, hvordan selve indsatsen konkret skal løses.

0:000:00