Landbrug & Fødevarer klager til Ombudsmanden

KLAGE: Landbrug & Fødevarer klager til Folketingets Ombudsmand over Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet har afholdt et møde med Naturstyrelsen om emner fra den verserende klagesag over vandplanerne uden at underrette Landbrug & Fødevarer.
Anne Justesen

Landbrug & Fødevarer klagede i januar over tilblivelsen af Naturstyrelsens vandplaner til det uvildige Natur- og Miljøklagenævn.

Men det viser sig nu, at der har været afholdt et møde mellem Naturstyrelsen og Natur- og Miljøklagenævnet, uden Landbrug & Fødevarer har haft viden om det. Og det får nu Landbrug & Fødevarer til at indgive en klage til Ombudsmanden.

"Den kontakt, der har været mellem Natur- og Miljøklagenævnet og Naturstyrelsen, er dybt kritisabel, da vi har en klagesag kørende. Det er ikke i orden, at det, der burde være en uvildig klageinstans, har bilaterale møder med den ene part uden at involvere den anden. Det strider mod grundlæggende forvaltningsretlige krav om lige behandling af parter. Derudover så er det et retssikkerhedsmæssigt problem, når der kan sås tvivl om et uafhængigt nævns habilitet," siger viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt i en pressemeddelelse.

0:000:00