Lea Wermelin: Naturen er i krise – lad os ikke genspille klimafornægternes sang

Det afsporer naturdebatten, når der bliver sat spørgsmålstegn ved, om naturen overhovedet er i krise. For det er veldokumenteret, at den danske natur har det alt andet end godt, skriver miljøminister Lea Wermelin (S) i dette debatindlæg.

Når regeringen sammen med støttepartierne vil have 15 nye naturnationalparker, er det ikke noget, vi har stampet op af skovbunden. Derimod baserer tankerne bag sig på de anbefalinger, som er tilgået politikere igennem mange år. For i årtier har eksperter anbefalet store, sammenhængende naturområder, hvor naturen får lov at være sig selv, skriver miljøminister Lea Wermelin (S).
Når regeringen sammen med støttepartierne vil have 15 nye naturnationalparker, er det ikke noget, vi har stampet op af skovbunden. Derimod baserer tankerne bag sig på de anbefalinger, som er tilgået politikere igennem mange år. For i årtier har eksperter anbefalet store, sammenhængende naturområder, hvor naturen får lov at være sig selv, skriver miljøminister Lea Wermelin (S).Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lea Wermelin

Det er ikke mange år siden, vi spildte dyrebar tid på at diskutere, om der er en klimakrise, i stedet for, hvad vi skal gøre for at løse den.

Alt for længe lykkedes det nogle få at forhale fælles handling med forvirring. Og forskerne rev sig i håret over, at de kendsgerninger, der i årtier var blevet nøje belyst og beskrevet i forskningsjournaler og tidsskrifter, nu i stedet blev behandlet som opinionsstof i dagbladene. For eller imod klimakrisen.

I dag står alvoren af klimakrisen klart for os. Og vi er nu i gang med ikke bare at tale om løsningerne, men også at føre dem ud i livet.

0:000:00