Løkke om nyt ministerium: Væk fra skyttegravskrigen

INTERVIEW: Oprettelsen af det nye Miljø- og Fødevareministerium handler om at finde balance mellem det grønne og erhvervslivets interesser, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Læs også om statsministerens overvejelser om planloven.

"I stedet for at have en skyttegravskrig, så er det bedre, at interesserne og faglighederne bliver afvejet i et samlet ministerium," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
"I stedet for at have en skyttegravskrig, så er det bedre, at interesserne og faglighederne bliver afvejet i et samlet ministerium," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Hjalte T. H. KragesteenAnders JerkingMorten Øyen

Der er for mange eksempler på, at helt rimelige ønsker ikke kan lade sig gøre, fordi vi har centraliseret nogle kompetencer for langt væk fra den virkelighed, som folk lever i.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

Det vakte røre blandt en række grønne organisationer, da den nye regering i juni valgte at slå Miljøministeriet og Fødevareministeriet sammen.

Manden med det øverste ansvar for den øvelse er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). I et interview med Altinget afviser han, at der er grund til bekymring.

”Alting handler om et finde en balance. Man kan sætte kikkerten for ét øje, der handler om, at nu skal vi bare producere i dansk landbrug, eller man kan sætte kikkerten for det andet øje, som handler om miljø, miljø, miljø,” siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00